שבתון - קורסי העשרה, אמנות ויצירה, התפתחות אישית ופנאי למורים, לגננות ולקהל הרחב

רוצים לקבל מידע על כל אפשרויות הלימודים? פנו ליועצי שבתון
שבתון - קורסי העשרה, קידום אישי למורים
גליה - בית ספר לקונדיטוריה

גליה - בית ספר לקונדיטוריה

קורסים מקצועיים בקונדיטוריה, בירושלים

קבוצות קטנות, שילוב מקצועיות עם יחס אישי לכל משתתף

גליה - בית ספר לקונדיטוריה

כל מי שרוצה לגעת בתחום יכול למצוא אצלנו את המקום המתאים להשתלב ולהתמכר! המתחילים, המבקשים להשתדרג והמעוניינים להתמקצע! משתדלת להעביר את כל מה שניתן בסבלנות, הנאה, אהבה וסיפוק רב

התלמידים הרבים שלאורך השנים הגיעו, למדו, פירגנו והמליצו וגם הנוכחיים הם לגמרי מקור הכח שלי להמשיך ולהעביר את הידע אליכם!


שלכם 

ומכל הלב,

גליה.



* כשר - מהדרין –בד"ץ-רבנות ירושלים

גליה - קורסי קונדיטוריה
קורס יסודות הקונדיטוריה

קורס יסודות הקונדיטוריה

הקורס הבסיסי - 16 מפגשים, 85 שעות אקדמיות
פעם בשבוע, כל פגישה כ- 4 שעות.
מסלול בוקר או ערב.


אפשרות לקורס המשך - 18 מפגשים, 96 שעות אקדמיות,
מבוסס על הנלמד בשלב הראשון.

מסיימי הקורס הבסיסי זכאים למחיר מיוחד לקורס המשך- שלב 2.

סה"כ לתכנית המלאה - 178 שעות אקדמיות.


מטרת הקורס:

לתת בסיס להבנת הקונדיטוריה, תורת החומרים והאינטראקציה בין חומרי הגלם.


יושם דגש על טכניקות ושימוש במתכונים עם יכולת לשנות ,להשליך, לשדרג ואף לפתח מתכונים לבד!


בסיום הקורס המלא (שלב 2) נערוך פרוייקט גמר - מזנון עשיר, עם דגש גם על דקורציות והגשה.

נזמין אורחים לסיכום, להתרשמות וטעימות 


בין נושאי הלימוד בקורס:

  • בצק פריך
  • זילוף
  • עוגות בחושות וקאפ קייקס
  • שמרים - עוגות
  • שמרים - לחמים
  • עוגות מעוצבות בבצק סוכר ועוגות קומות
  • אפייה מלוחה + פינגר פוד חלבי
  • בצק עלים
  • עוגות גבינה
  • קינוחים קלאסיים
  • רולדות
  • עוגות אירופאיות קלאסיות
  • רבוך
  • קינוחי כוסות
  • שוקולד
  • עוגות מוס וקרם, קינוחי בוטיק
  • פטיפורים
קורס שוקולד מקצועי

קורס שוקולד מקצועי - שוקולטייר

להגשים חלום מתוק!

קורס שוקולטייר – בו נתוודע אל רזיו של השוקולד לטכניקות עבודה עם שוקולד וטמפרינג.

נלמד וניישם את הכללים הקפדניים ליצירת פרלינים מליות מגוונות ועשירות, טראפלס ועיצובים בשוקולד.

בקורס שוקולד אנו מביאים אתכם אל עולם השוקולד בו תוכלו לרכוש ידע מקצועי ומעמיק, שמאפשר לצלול לעולם המהנה

והמרתק של השוקולד. נשמח להנגיש את הנושא, להביאו ליישום ולהתמקצע בו.נלמד מתכונים וטכניקות עבודה נכו נות, תוך הבנת התחום ופיתוחו באופן אישי. נעודד חשיבה יצירתית להכנת שוקולד ברמה גבוהה הקורס מיועד לכל מי שרוצה לצלול לעולם השוקולד באופן מקצועי ולבעלי חיבה לתחום לעצמם.

הקורס מעשי - בכל שיעור יחולקו מתכו נים, מחברת ובסוף כל שיעור יחולקו תוצרי השיעור.

כשרות: חלבי (מהדרין – בד"ץ - רבנות ירושלים)


היקף הקורס

5 מפגשים - 20 שעות לימוד - 25 שעות אקדמאיות
הקורס יתקיים פעם בשבוע
משך כל מפגש – 4 שעות.



נושאי הלימוד בקורס:

  • מבוא (פולי הקקאו, רכיבי השוקולד, סוגים)
  • כללים בסיסיים, שיטות טמפרור, יציקות שוקולד
  • טראפלס שוקולד בטכניקות השונות 
  • פרלינים – שיטת העבודה (תרגול של השלבים השונים)
  • הכנת מליות קרות – ללא יצירת גנאש
  • פרלינים בשיטה הצרפתית (חיתוך, טבילה ועיטורים)
  • פרלינים –שיטה הבלגית – בפורמות
    מליות המבוססות גנאש, קרמל ועוד
  • פרלינים –צביעת תבניות ומליות מגוונות ובשכבות 
  • קינוחים, ופטיפורים בשילוב שוקולד מטומפרר


למועד פתיחת הקורס

קורס יסודות הקונדיטוריה

קורס יסודות הקונדיטוריה

הקורס הבסיסי - 16 מפגשים, 85 שעות אקדמיות
פעם בשבוע, כל פגישה כ- 4 שעות.
מסלול בוקר או ערב.


אפשרות לקורס המשך - 18 מפגשים, 96 שעות אקדמיות,
מבוסס על הנלמד בשלב הראשון.

מסיימי הקורס הבסיסי זכאים למחיר מיוחד לקורס המשך- שלב 2.

סה"כ לתכנית המלאה - 178 שעות אקדמיות.


מטרת הקורס:

לתת בסיס להבנת הקונדיטוריה, תורת החומרים והאינטראקציה בין חומרי הגלם.


יושם דגש על טכניקות ושימוש במתכונים עם יכולת לשנות ,להשליך, לשדרג ואף לפתח מתכונים לבד!


בסיום הקורס המלא (שלב 2) נערוך פרוייקט גמר - מזנון עשיר, עם דגש גם על דקורציות והגשה.

נזמין אורחים לסיכום, להתרשמות וטעימות 


בין נושאי הלימוד בקורס:

  • בצק פריך
  • זילוף
  • עוגות בחושות וקאפ קייקס
  • שמרים - עוגות
  • שמרים - לחמים
  • עוגות מעוצבות בבצק סוכר ועוגות קומות
  • אפייה מלוחה + פינגר פוד חלבי
  • בצק עלים
  • עוגות גבינה
  • קינוחים קלאסיים
  • רולדות
  • עוגות אירופאיות קלאסיות
  • רבוך
  • קינוחי כוסות
  • שוקולד
  • עוגות מוס וקרם, קינוחי בוטיק
  • פטיפורים
קורס שוקולד מקצועי

קורס שוקולד מקצועי - שוקולטייר

להגשים חלום מתוק!

קורס שוקולטייר – בו נתוודע אל רזיו של השוקולד לטכניקות עבודה עם שוקולד וטמפרינג.

נלמד וניישם את הכללים הקפדניים ליצירת פרלינים מליות מגוונות ועשירות, טראפלס ועיצובים בשוקולד.

בקורס שוקולד אנו מביאים אתכם אל עולם השוקולד בו תוכלו לרכוש ידע מקצועי ומעמיק, שמאפשר לצלול לעולם המהנה

והמרתק של השוקולד. נשמח להנגיש את הנושא, להביאו ליישום ולהתמקצע בו.נלמד מתכונים וטכניקות עבודה נכו נות, תוך הבנת התחום ופיתוחו באופן אישי. נעודד חשיבה יצירתית להכנת שוקולד ברמה גבוהה הקורס מיועד לכל מי שרוצה לצלול לעולם השוקולד באופן מקצועי ולבעלי חיבה לתחום לעצמם.

הקורס מעשי - בכל שיעור יחולקו מתכו נים, מחברת ובסוף כל שיעור יחולקו תוצרי השיעור.

כשרות: חלבי (מהדרין – בד"ץ - רבנות ירושלים)


היקף הקורס

5 מפגשים - 20 שעות לימוד - 25 שעות אקדמאיות
הקורס יתקיים פעם בשבוע
משך כל מפגש – 4 שעות.



נושאי הלימוד בקורס:

  • מבוא (פולי הקקאו, רכיבי השוקולד, סוגים)
  • כללים בסיסיים, שיטות טמפרור, יציקות שוקולד
  • טראפלס שוקולד בטכניקות השונות 
  • פרלינים – שיטת העבודה (תרגול של השלבים השונים)
  • הכנת מליות קרות – ללא יצירת גנאש
  • פרלינים בשיטה הצרפתית (חיתוך, טבילה ועיטורים)
  • פרלינים –שיטה הבלגית – בפורמות
    מליות המבוססות גנאש, קרמל ועוד
  • פרלינים –צביעת תבניות ומליות מגוונות ובשכבות 
  • קינוחים, ופטיפורים בשילוב שוקולד מטומפרר


למועד פתיחת הקורס

קורס עוגות מעוצבות

קורס עוגות מעוצבות
חלום מתוק

הקורס שילמד אתכם הכל על הטרנדים החמים ביותר בתחום עיצוב העוגות. קורס שיעניק לכם/ן בסיס רחב, מגוון מתכונים

וטכניקות מקצועיות כדי לעצב עוגות, להכין קרמים, ציפויים וקישוטים. הידע שתרכשו וההתנסות שתקבלו בקורס יאפשרו לכם/ן ליישם ולפתח באופן אישי את הסגנון שלכם/ן. בכל שיעור יינתן בסיס אותו נרחיב. נעניק ונעודד חשיבה יצירתית להכנת עוגות לאירועים, ברמה גבוהה, תוך שימת דגש על המראה ולא פחות מכך על הטעמים והמרקמים, על מנת שהעוגות שלכם/ן תהיינה יפות וטעימות.

היקף הקורס - 10 מפגשים, 40 שעות לימוד - 50 שעות אקדמיות.
הקורס יתקיים פעם בשבוע כל פגישה כ - 4 שעות.

נושאי הלימוד בקורס:

  • מוסים -  בניית עוגת מוס בשני צבעים (פטל וניל),ציפוי גלסה משוייש גימורים וקישוטים בשוקולד מטומפרר שימוש בטרנספר שוקולד. טריקולד - מוס שוקולד מריר, חלב, לבן, ציפוי גנאש וקישוטי שוקולד.
  • עוגות קרם בשכבות - עוגת יום הולדת – עוגת שוקולד בשכבות,מילוי גנאש שוקולד מוקצף, גינוש וציפוי העוגה בגלסאז' שוקולד, סוכריות ואלמנט איזומלט. עוגה "עירומה" – עוגת וניל בשכבות, מילוי דיפלומט, טופי קרמל מלוח, טפטופים וסגירות.
  • זילוף - עיטוף עוגה בקצפת, סגירות, פרחים בתלת מימד ועלים.  עוגה בצורה - חיתוך עוגה לפי צורה, העתקת ציור במסגרת שוקולד ומילוי בטכניקת כוכבים. עוגה גבוהה - עיטוף בקרם חמאה ועיצובים אופנתיים טקסטורה / שבר, כדורים, טרנספר ועוד
  • פריך - עוגת המספרים - 2 שכבות בצק שקדים,במילוי קרם מסקרפונה. מקרונים וקישוטים.
  • בצק סוכר-  עוגה מעוצבת בבצק סוכר בסיס: עיטוף, סרטים, טקסטורות ופפיונים , עוגת קומות - טכניקה לבניית עוגות בקומות –בניית עוגת בצק סוכר ב- 2 קומות, עיטורי תחרה אכילה, רויאל אייסינג ופרחים

למועד פתיחת הקורס

קורס לחם

קורס לחמים מקצועי

״לַמְּדֵנִי אֶת הַשִּׁיר הַפָּשׁוּט שֶׁל הַלֶּחֶם״

אנשים רבים נחשפים ונמשכים לתחום אפיית הלחם. בקורס נכיר את חומרי הגלם וטכניקות העבודה, נחשף לסוגי  הקמחים והבצקים השונים, לשמרים ומחמצת, וכל אלה יאפשרו התפתחות אישית ועצמאית. במסגרת הקורס נדבר על מרכיבי הלחם והשפעתם, נתפיח, נלוש ונאפה מגוון מוצרים. כל אחד יוכל - להבין, ללוש, לעצב, להתפיח ולאפות - כתחביב אפייה או על מנת להרחיב את הידע ולצלול לעולם המקצועי של האפייה.

כשרות: חלבי (מהדרין – בד"ץ - רבנות ירושלים).


היקף הקורס
6 מפגשים - 24 שעות לימוד -  30 שעות אקדמאיות
הקורס יתקיים פעם בשבוע
כל פגישה כ - 4 שעות


נושאי הלימוד בקורס:

  • בסיס לאפיית לחמים: חלת בייגל עם עשבי תיבול / לחמניות / שילובי קמחים עם תוספות
  • קמחים מלאים: לחם גזר וזיתי קלמנטה/ לחמניות שיפון מצופות / לחם ללא לישה/ לחמניות קמח מלא
  • מאפי לחם אישיים: מיני בייגל ירושלמי, פלוטים גבינה וזיתים, חלות בצל נתלשות, פרעצלים
  • שיעור מתוק: בייגל מתוק, חלת בריוש, לחמניות שוקולד שושנים, לחמניות זברה
  • Tangzhong - שיטה יפנית לקבלת מאפים רכים שנשארים טריים למספר ימים
  • מחמצת: היכרות ואפיית לחמי מחמצת, לחם אגוזים ובצל, לחמניות מחמצת מהירות, פוקאצ'ה, מקלות פרמזן


למועד פתיחת הקורס


קורס לחם

קורס לחמים מקצועי

״לַמְּדֵנִי אֶת הַשִּׁיר הַפָּשׁוּט שֶׁל הַלֶּחֶם״

אנשים רבים נחשפים ונמשכים לתחום אפיית הלחם. בקורס נכיר את חומרי הגלם וטכניקות העבודה, נחשף לסוגי  הקמחים והבצקים השונים, לשמרים ומחמצת, וכל אלה יאפשרו התפתחות אישית ועצמאית. במסגרת הקורס נדבר על מרכיבי הלחם והשפעתם, נתפיח, נלוש ונאפה מגוון מוצרים. כל אחד יוכל - להבין, ללוש, לעצב, להתפיח ולאפות כתחביב אפייה או על מנת להרחיב את הידע ולצלול לעולם המקצועי של האפייה.

כשרות: חלבי (מהדרין – בד"ץ - רבנות ירושלים).


היקף הקורס
6 מפגשים - 24 שעות לימוד -  30 שעות אקדמאיות
הקורס יתקיים פעם בשבוע
כל פגישה כ - 4 שעות


נושאי הלימוד בקורס:

  • בסיס לאפיית לחמים: חלת בייגל עם עשבי תיבול / לחמניות / שילובי קמחים עם תוספות
  • קמחים מלאים: לחם גזר וזיתי קלמנטה / לחמניות שיפון מצופות / לחם ללא לישה/ לחמניות קמח מלא
  • מאפי לחם אישיים: מיני בייגל ירושלמי, פלוטים גבינה וזיתים, חלות בצל נתלשות, פרעצלים
  • שיעור מתוק: בייגל מתוק, חלת בריוש, לחמניות שוקולד שושנים, לחמניות זברה
  • Tangzhong - שיטה יפנית לקבלת מאפים רכים שנשארים טריים למספר ימים
  • מחמצת: היכרות ואפיית לחמי מחמצת, לחם אגוזים ובצל, לחמניות מחמצת מהירות, פוקאצ'ה, מקלות פרמזן


למועד פתיחת הקורס


קורס עוגות מעוצבות

קורס עוגות מעוצבות - חלום מתוק

הקורס שילמד אתכם הכל על הטרנדים החמים ביותר בתחום עיצוב העוגות. קורס שיעניק לכם/ן בסיס רחב, מגוון מתכונים

וטכניקות מקצועיות כדי לעצב עוגות, להכין קרמים, ציפויים וקישוטים. הידע שתרכשו וההתנסות שתקבלו בקורס יאפשרו לכם/ן ליישם ולפתח באופן אישי את הסגנון שלכם/ן. בכל שיעור יינתן בסיס אותו נרחיב. נעניק ונעודד חשיבה יצירתית להכנת עוגות לאירועים, ברמה גבוהה, תוך שימת דגש על המראה ולא פחות מכך על הטעמים והמרקמים, על מנת שהעוגות שלכם/ן תהיינה יפות וטעימות.


היקף הקורס - 10 מפגשים, 40 שעות לימוד - 50 שעות אקדמיות.
הקורס יתקיים פעם בשבוע
כל פגישה כ - 4 שעות.



נושאי הלימוד בקורס:

  • מוסים
     בניית עוגת מוס בשני צבעים (פטל וניל),ציפוי גלסה משוייש גימורים וקישוטים בשוקולד מטומפרר שימוש בטרנספר שוקולד. טריקולד - מוס שוקולד מריר, חלב, לבן, ציפוי גנאש וקישוטי שוקולד.
  • עוגות קרם בשכבות
    עוגת יום הולדת – עוגת שוקולד בשכבות,מילוי גנאש שוקולד מוקצף, גינוש וציפוי העוגה בגלסאז' שוקולד, סוכריות ואלמנט איזומלט. עוגה "עירומה" – עוגת וניל בשכבות, מילוי דיפלומט, טופי קרמל מלוח, טפטופים וסגירות.
  • זילוף - עיטוף עוגה בקצפת, סגירות, פרחים בתלת מימד ועלים.  עוגה בצורה - חיתוך עוגה לפי צורה, העתקת ציור במסגרת שוקולד ומילוי בטכניקת כוכבים. עוגה גבוהה - עיטוף בקרם חמאה ועיצובים אופנתיים טקסטורה / שבר, כדורים, טרנספר ועוד
  • פריך - עוגת המספרים - 2 שכבות בצק שקדים,במילוי קרם מסקרפונה. מקרונים וקישוטים.
  • בצק סוכר-  עוגה מעוצבת בבצק סוכר בסיס: עיטוף, סרטים, טקסטורות ופפיונים , עוגת קומות - טכניקה לבניית עוגות בקומות –בניית עוגת בצק סוכר ב- 2 קומות, עיטורי תחרה אכילה, רויאל אייסינג ופרחים



למועד פתיחת הקורס


לוח מועדי הקורסים הקרובים

קורס מועד פתיחה עיר
יסודות הקונדיטוריה - קורס ערב 15/05/2024 ירושלים
קורס לחם - קורס ערב 19/05/2024 ירושלים
קורס שוקולד - קורס בוקר 20/05/2024 ירושלים
קורס יסודות הקונדיטוריה – קורס ערב 19/06/2024 ירושלים
קורס עוגות מעוצבות
קורס קיץ מרוכז
פעמיים בשבוע אחהצ
23/06/2024 ירושלים
קורס שוקולד - קורס בוקר 02/09/2024 ירושלים
קורס יסודות הקונדיטוריה – קורס ערב 02/09/2024 ירושלים
קורס יסודות הקונדיטוריה – קורס בוקר 04/09/2024 ירושלים
קורס עוגות מעוצבות - קורס ערב 27/10/2024 ירושלים
קורס יסודות הקונדיטוריה – קורס ערב 29/10/2024 ירושלים
קורס שוקולד - קורס ערב 30/10/2024 ירושלים
קורס יסודות הקונדיטוריה – קורס בוקר 03/11/2024 ירושלים
קורס שוקולד - קורס בוקר 05/11/2024 ירושלים
קורס לחם - קורס ערב 13/11/2024 ירושלים
קורס לחם - קורס בוקר 19/11/2024 ירושלים
קורס שוקולד - קורס ערב 06/01/2025 ירושלים
קורס יסודות הקונדיטוריה – קורס בוקר 06/01/2025 ירושלים
קורס עוגות מעוצבות - קורס ערב 08/01/2025 ירושלים
קורס יסודות הקונדיטוריה – קורס ערב 12/01/2025 ירושלים
קורס לחם - קורס ערב 20/01/2025 ירושלים
קורס יסודות הקונדיטוריה – קורס בוקר 25/02/2025 ירושלים
קורס יסודות הקונדיטוריה – קורס ערב 03/03/2025 ירושלים

 פנו לגליה - ביה"ס לקונדיטוריה

גליה - בית ספר לקונדיטוריה


Share by: